MALZEMELER
5 Dana Böbreği (yağları temizlenip dilimlenmiş)
120 gr Margarin (1/2 su bardağı)
1 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
6 Arpacık Soğanı (ince kıyılmış)
100 gr Sek Vermut (1/2 su bardağı)
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
2 Çorba Kaşığı Hardal
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
HAZIRLANIŞI
Hardal soslu böbrek çok lezzetli bir yemektir. Potates püresi ve kızarmış soğanla birlikte servis edilir.
Büyük bir tencerede margarinin yarısı ile rafine yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız.
Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak ılık tutunuz.
Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlı ateşte 5-7 dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız.
Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi birbirine karıştırınız.
Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağ karışımını küçük parçalar halinde ve devamlı karıştırarak tenceredekilere ekleyiniz.
Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozları üstüne serpiniz. Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar pişirdikten sonra, servis ediniz.
5 Dana Böbreği (yağları temizlenip dilimlenmiş)
120 gr Margarin (1/2 su bardağı)
1 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
6 Arpacık Soğanı (ince kıyılmış)
100 gr Sek Vermut (1/2 su bardağı)
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
2 Çorba Kaşığı Hardal
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
HAZIRLANIŞI
Hardal soslu böbrek çok lezzetli bir yemektir. Potates püresi ve kızarmış soğanla birlikte servis edilir.
Büyük bir tencerede margarinin yarısı ile rafine yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız.
Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak ılık tutunuz.
Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlı ateşte 5-7 dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız.
Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi birbirine karıştırınız.
Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağ karışımını küçük parçalar halinde ve devamlı karıştırarak tenceredekilere ekleyiniz.
Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozları üstüne serpiniz. Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar pişirdikten sonra, servis ediniz.
Çarş. Ağus. 25, 2010 10:42 am tarafından againnn
» S.a miLLet.
Salı Kas. 03, 2009 7:27 pm tarafından Ŧøŋđ
» Hangi Müzik Türünü Dinliyorsunuz?
Ptsi Kas. 02, 2009 9:37 pm tarafından beyazmelek
» Merhaba...
Salı Ekim 27, 2009 10:32 pm tarafından Ŧøŋđ
» bir kız
Paz Ekim 25, 2009 2:33 pm tarafından Ŧøŋđ
» Sizce bu sezon en iyi transferi hangi takim yapti?
Paz Ekim 25, 2009 2:32 pm tarafından Ŧøŋđ
» Böyle Site Url'si Olur Mu? :D
Paz Ekim 25, 2009 2:31 pm tarafından Ŧøŋđ