MALZEMELER
1 adet hindi
Yarım kilo kestane
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Yeterince tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Temizlenmiş, yıkanmış hindi büyükçe bir tencereye yerleştirilir ve orta hararetli ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmesine yakın tuz ve karabiber de eklenir. Pişen hindi bir kepçeyle tencereden çıkarılır. Diğer tarafta tereyağı eritilir. İnce kıyılmış soğanlar atılır, hafifçe çevrilir ve hindinin suyuna atılır. Ayıklanmış, yıkanmış ve kabukları çıkarılmış kestaneler de bu suya atılır. Kestaneler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Hindi bir fırın tepsisine konur. Etrafına, kalanı da içine olmak üzere kestaneler dizilir. Hindinin kalan suyundan 2 çay bardağı kadar su da konulup hindi iyice kızarıncaya kadar 180 derecede yarım saat kadar pişirilir.
1 adet hindi
Yarım kilo kestane
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Yeterince tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Temizlenmiş, yıkanmış hindi büyükçe bir tencereye yerleştirilir ve orta hararetli ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmesine yakın tuz ve karabiber de eklenir. Pişen hindi bir kepçeyle tencereden çıkarılır. Diğer tarafta tereyağı eritilir. İnce kıyılmış soğanlar atılır, hafifçe çevrilir ve hindinin suyuna atılır. Ayıklanmış, yıkanmış ve kabukları çıkarılmış kestaneler de bu suya atılır. Kestaneler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Hindi bir fırın tepsisine konur. Etrafına, kalanı da içine olmak üzere kestaneler dizilir. Hindinin kalan suyundan 2 çay bardağı kadar su da konulup hindi iyice kızarıncaya kadar 180 derecede yarım saat kadar pişirilir.
Çarş. Ağus. 25, 2010 10:42 am tarafından againnn
» S.a miLLet.
Salı Kas. 03, 2009 7:27 pm tarafından Ŧøŋđ
» Hangi Müzik Türünü Dinliyorsunuz?
Ptsi Kas. 02, 2009 9:37 pm tarafından beyazmelek
» Merhaba...
Salı Ekim 27, 2009 10:32 pm tarafından Ŧøŋđ
» bir kız
Paz Ekim 25, 2009 2:33 pm tarafından Ŧøŋđ
» Sizce bu sezon en iyi transferi hangi takim yapti?
Paz Ekim 25, 2009 2:32 pm tarafından Ŧøŋđ
» Böyle Site Url'si Olur Mu? :D
Paz Ekim 25, 2009 2:31 pm tarafından Ŧøŋđ